"*" geeft vereiste velden aan

Gratis coachingsessie

Je wilt graag meer rust in je leven, maar je weet niet waar te beginnen. Meld je dan aan om kans te maken op een gratis coachingsessie. Toegespitst op jouw persoonlijke situatie kijk ik met je mee. Ik geef je advies waar jij direct zelf mee aan de slag kan. Elke week heb ik slechts 1 plek te vergeven. Meld je hieronder aan. Uiterlijk de eerst volgende werkdag ontvang je een reactie. Ben jij geselecteerd voor een gratis sessie? Dan stuur ik direct een link mee om een afspraak in te plannen.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volg mij ook op Instagram

Geïndoctrineerd door de maatschappij en onze directe omgeving.

Dat worden we allemaal. Al vanaf dat we geboren worden, krijgen we te horen hoe we ons moeten gedragen. 

Als kind neem je alles wat er wordt gezegd aan voor waarheid. Zelfs goed bedoelde correcties van bijvoorbeeld ouders/opvoeders/docenten kunnen ervoor zorgen dat een kind gaat geloven niet goed genoeg te zijn. 

Je kent vast de uitdrukking ‘negatieve aandacht is ook aandacht’. 

Een kind zal altijd op zoek gaan naar manieren om te krijgen wat het nodig heeft of vindt manieren om pijn te onderdrukken wanneer het tekort wordt gedaan.

Dit zorgt ervoor dat je op latere leeftijd steeds weer tegen dezelfde problemen aanloopt of rollen blijft vervullen waar je ongelukkig van wordt en jezelf mee tekort doet. Meestal blijkt het knap lastig om die te veranderen. Je wilt wel anders, maar weet niet hoe. 

Regelmatig krijg ik cliënten die zeggen van alles te hebben geprobeerd, zoals naar de psycholoog, schematherapie, mindfulness, breathwork, haptonomie, yoga etc. Dat hielp even of een klein beetje. 

Belangrijk om te weten is dat er 3 overtuigingen onderliggend zijn aan vele problemen: 
* Ik ben niet goed genoeg.

* Ik ben anders (en daardoor meer moeite om te connecten).

* Het (hulp, herstel, liefde, geld, geluk, succes etc.) is niet beschikbaar voor mij.

Deze 3 overtuigingen zie ik elke keer weer terug bij cliënten waarbij hun leven vaak enorm wordt bepaald  door o.a.  onzekerheid, perfectionisme, uitstelgedrag en pleasegedrag.

Onthoud dat wat jouw leven lijkt te bepalen, dat wat jij bent gaan geloven over jezelf en hoe jij je hebt leren gedragen, niet is wie jij bent. Wat je hebt meegemaakt, heeft jou gevormd.

Hoe je doet, denkt en voelt verloopt op den duur voor 95% op de automatische piloot. Het lijkt soms wel alsof het zit vastgeroest; je krijgt er geen grip op. Maar ook roest valt te verwijderen.

Welke van de 3 overtuigingen ben jij gaan geloven? Hieronder delen mag 🤎

#adhd #add #adhdbijvrouwen #adhdtherapie #peoplepleaser #adhdlife #neurodiversiteit #adhdvrouw #faalangst #laagzelfbeeld #onzeker #onzekerheid #volhoofd #stress #trauma #zelfbeeld #zelfreflectie #perfectionisme
...

Ben jij wel echt zo vrij als je denkt?

Als je kijkt naar de reden waarom wij vandaag bevrijdingsdag vieren.. Ja, dan zijn we hier in Nederland vrij. Maar hoe vrij zijn we echt? Hoe vrij ben jij?

Hoe je denkt, hoe je doet, hoe je je voelt wordt voor 90/95% onbewust aangestuurd. Daarnaast is ons brein zo geprogrammeerd dat we automatisch toebewegen naar wat voor ons veilig is. Wat voor jou bekend is = veilig.

Al vanaf jongs af aan leerde ik beter voor de ander zorgen dan voor mezelf. Ik leerde mezelf op de achtergrond te plaatsen en me stil te houden. Dat resulteerde op volwassen leeftijd in een zorgopleiding/werken in de zorg, paar keer op randje burn-out en me proberen te passen in relaties en huisje/boompje/beestje.

Was ik vrij? Ik vind van niet. Ik zat vast in aangeleerd gedrag waardoor ik mezelf jarenlang enorm tekort heb gedaan.

Ben je echt vrij als je leeft naar de wensen/verwachtingen van anderen en de maatschappij? Velen met AD(H)D lopen vast en dit is nou precies de reden waarom. Vandaar mijn vraag. Hoe vrij ben jij nou echt?

Precies 1 jaar geleden op 05 mei 2021 ontving ik mijn RTT diploma en dat bood mij de vrijheid die ik zocht.. Ook bevrijdde ik mezelf onlangs uit een relatie en leven dat mij niet gelukkig maakte.

Niet meer aanpassen. Niet meer werk dat me leegzuigt. Niet meer proberen te voldoen aan de verwachtingen. Ik kies nu voor mezelf, voor vrijheid. Het is tijd om mijn leven te leiden!

Hoe zit dit bij jou? Voel jij je echt vrij? Of herken jij je toch meer in het teveel leven naar de verwachtingen van anderen?
...

Dagje #moestuinieren ...

#andIdidnotdie

Gister mocht ik een presentatie geven over ADHD voor een bedrijf. Wat een fantastisch initiatief dat een bedrijf dit organiseert voor medewerkers om meer awareness over ADHD te creeren😍

En wat ben ik trots! Als ik kijk waar ik vandaan kom, altijd zo onzeker en verlegen, moeite mijn mening te uiten, tot huilen aan toe bij assessments..

- Ging het perfect? Nee.
- Struikelde ik over woorden? Ja.
- Kon ik soms niet op woorden komen? Ja.
- Gebeurde er van alles in mijn lijf? JA!

Ons brein is zo geprogrammeerd om ons naar veiligheid te brengen. Als je altijd zo onzeker bent geweest, nooit je mening hebt durven geven en dan ineens gaat presenteren.....

Dat is nogal onveilig. En bij onveiligheid gaat je lijf dus van alles inzetten om je tegen te houden.

Vaak hebben we vooral angst voor de angst. We hebben geleerd angst te vermijden, want dat is niet fijn. Maar door het te onderdrukken versterk je het alleen maar. Laat je het er zijn? Dan zal je merken dat het zo weer afzakt en uiteindelijk verdwijnt!💪

#FealTheFearAndDoItAnyway

#adhd #add #adhdbijvrouwen #adhdbijvolwassenen #adhdtherapie #attentiondeficitdisorder #adhdlife #neurodiversiteit #adhdvrouw #faalangst #laagzelfbeeld #onzeker #onzekerheid #volhoofd #stress #trauma #zelfbeeld #trots #doorzetten #rttworks #rust #adhdawarenessmonth #stress #adhdawareness #succes #zelfliefde #overwinnen #angst
...

Ik ben anders en dat is oké!

Bij mij lag er een lange tijd een dikke negatieve lading op het gevoel van anders zijn. Zovelen met een label of ‘stoornis’ die zichzelf niet accepteren, zich niet geaccepteerd voelen of niet worden geaccepteerd.

Maar wij mensen zijn groepsdieren. We worden geboren met de behoefte om erbij te horen en willen afwijzing voorkomen.

Helaas leven wij in een maatschappij die nogal kortzichtig is ingericht op de ‘normale’ mens. Als je niet in dat hokje past, krijg je een label opgeplakt. Je hoort er niet bij en wordt afgewezen.

En als je in een omgeving opgroeit waar je er niet bij hoort, niet wordt begrepen en dus je behoeftes niet worden vervuld, kan dat leiden tot angst, boosheid en verdriet.

De meeste onrust en grootste lasten bij ADHD komen dan ook voort uit de sporen van je emotionele geschiedenis en het altijd maar proberen te voldoen.

En die onrust en de lasten zullen blijven..

...totdat jij, ondanks alle verwachtingen om je heen, het leven creëert dat bij jou past, en jij jezelf mag zijn.

Dan pas komt er rust.

Heb jij je ook altijd anders (en alleen) gevoeld?
Post een 🤎 in de comments #jebentnietalleen

#adhd #add #adhdbijvrouwen #adhdbijvolwassenen #adhdtherapie #attentiondeficitdisorder #adhdlife #neurodiversiteit #adhdvrouw #faalangst #laagzelfbeeld #onzeker #onzekerheid #volhoofd #stress #trauma #zelfbeeld #zelfreflectie #trots #doorzetten #rtt #rust #chaos #doorgaan #succes #zelfliefde #positief #zelfsabotage
...

Praat jij jezelf in of uit je angst?

Hoe je tegen jezelf praat maakt wie je bent, wat je doet en waar je naartoe gaat. Alleen zijn we nogal geneigd om keihard tegen onszelf te zijn. Natuurlijk blijf je dan makkelijk in een cirkel van angst en onzekerheid hangen 🤷‍♀️

Angst komt vaak voor bij ADHD. Zelf werd ik 2 jaar geleden ook gediagnosticeerd met een gegeneraliseerde angststoornis.

Angst is het alarm van je lijf dat aangaat wanneer er voor jou gevaar dreigt. Wat voor jou gevaar is, is gebaseerd op jouw ervaringen in het verleden.

Tijdens mijn opleiding moest ik presentaties geven. Bij mij liep de spanning soms zo hoog op tot huilen aan toe.

Ik zag in dat ik mezelf gek maakte:
- Ik vergeleek mezelf met anderen.
- Bang dat ik over mijn woorden zou struikelen.
- Bang dat ik mijn verhaal zou kwijtraken.
- Ik maakte me druk over mijn rode hoofd, want iedereen kon dan mijn onzekerheid zien 😳

Nadat ik dit inzag, begon ik mezelf een ander verhaal te vertellen en wist ook: hoe vaker ik het doe, hoe makkelijker het wordt. Vervolgens ben ik toen alle mogelijkheden voor presentaties aangegaan. Luier aan en gaan!

Vaak praten we onszelf dus in de angst. Maar als je jezelf erin kan praten, kan je jezelf er ook uit praten.

▪️Je gedachten controleren je gevoel.
▪️Je gevoel controleert je gedrag.
▪️Je gedrag bepaalt je ervaringen.

Hoe mild we zijn voor onze naasten, hoe streng we zijn voor onszelf.

Welke helpende gedachten mag jij vaker tegen jezelf zeggen? Ik ben alvast begonnen, zie de comments🤎

#adhd #add #adhdbijvrouwen #adhdbijvolwassenen #adhdtherapie #attentiondeficitdisorder #adhdlife #neurodiversiteit #adhdvrouw #faalangst #laagzelfbeeld #onzeker #onzekerheid #volhoofd #stress #trauma #zelfbeeld #zelfreflectie #trots #doorzetten #rtt #rust #chaos #stralen #doorgaan #succes #zelfliefde #positief #zelfsabotage
...

Hoe gaat het (écht) met je?

Is er wel eens iemand die deze vraag aan jou stelt? Of nog belangrijker.. Stel je deze vraag wel eens aan jezelf?

Sinds kort spreek ik wekelijks met iemand af om de afgelopen week te reflecteren. Onlangs vroeg ze hoe het met mij gaat. Ik zei direct: 'Goed!'.

❌ Alleen ging het die week helemaal niet goed.

Eerder ging ik altijd ver over mijn grenzen. Dan zaten mijn schouders en nek zo vast dat het pijn deed. Ik moest me soms ziekmelden om bij te tanken. Ik voelde de signalen van mijn lijf niet, of ik was heel goed geworden in het negeren ervan 😉

Inmiddels voel ik die signalen wel weer en weet ik eerder aan de bel te trekken. Dus belde ik vorige week mijn businesscoach. Bij haar de frustratie er even uitgehuild, een plan gemaakt, en toen was het weer goed..

We willen het liefst allemaal een gelukkig en ontspannen leven, maar de bal rolt makkelijk en snel de verkeerde kant op naar een leven vol stress en onrust.

Komt er bij jou maar geen eind aan die zoektocht naar rust en balans?

Gun jij jezelf überhaupt rust of ga je altijd maar door?

Misschien heb je zelfs al last van allerlei (onverklaarbare) lichamelijke klachten?

Het is zo makkelijk om te roepen dat het goed gaat. Ik begrijp dat dit een vraag is die je niet bij iedereen eerlijk zal beantwoorden..

Als je deze vraag jezelf maar stelt! Wees eerlijk naar jezelf en schakel hulp in wanneer dat nodig is😘

Kan jij wel wat advies gebruiken? Of heb je direct behoefte aan ontspanning tussen de drukte door?
Reageer hieronder of stuur een DM, dan ontvang je mijn ontspanningsaudio of plannen we een adviesgesprek. Gratis en voor niets🤎

#adhd #add #adhdbijvrouwen #adhdbijvolwassenen #adhdtherapie #attentiondeficitdisorder #adhdlife #neurodiversiteit #adhdvrouw #faalangst #laagzelfbeeld #onzeker #onzekerheid #volhoofd #stress #trauma #zelfbeeld #zelfreflectie #trots #doorzetten #rtt #rust #chaos #ontspanning #doorgaan #succes #zelfliefde #positief #zelfsabotage
...

Uitstelgedrag is vast niemand vreemd, maar ADHD-ers schijnen hier vooral veel last van te hebben.

Nou wilde ik deze post uitstellen, want gisteravond was het al zo laat. Vorige week had ik hier ook al last van. Ik liet prioriteiten liggen. Een video postte ik niet omdat ik teveel erop aan te merken had. Mijn to-do lijst groeide. Ik had geen overzicht dus stress. En toen kwam de gedachte ‘ik kan het niet’ ook nog eens om de hoek kijken.

Ik denk dat iedereen met ADHD wel eens te horen heeft gekregen dat je beter moet gaan plannen. Hulp gericht op uitstelgedrag is dan ook vaak praktisch. En ja, het komt ook zeker aan vaardigheden. Want heb jij überhaupt geleerd om te plannen?

Maar altijd roep ik hoe belangrijk het is om te kijken naar wat er achter gedrag zit.
Uitstelgedrag is namelijk de grootste zelfsaboteur. Door jezelf te saboteren houd je jezelf tegen.

De echte kern van uitstelgedrag is dan ook denken dat je het niet kan. Onder uitstelgedrag zit vaak een wond van ‘niet genoeg zijn’.

Als je denkt dat je iets niet kan, en het lukt je maar niet, dan ga je dat geloven en blijf je hetzelfde doen. Albert Einstein heeft ooit gezegd: “Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg”.

Stel jij jouw behoeftes voorop? Stel jij grenzen? Neem je tijd voor jezelf? Of heb je geleerd dat jouw behoeftes er niet toe doen?

In sessies komt dit allemaal naar voren. Cliënten die zichzelf teveel belasten. Cliënten die van alles willen zoals meer rust, gezonder eten, vaker sporten, beter plannen etc. Ik kan allerlei praktische tips gaan geven die je kunnen helpen, maar als je denkt dat jij niet genoeg bent en dat je iets niet kan, dan zal jij jezelf elke dag keer op keer weer bewijzen dat dit daadwerkelijk zo is.

Een laag zelfbeeld komt veelvuldig voor bij kinderen en volwassenen met ADHD. Wil jij dingen veranderen? Begin dan echt bij het aanpakken van je zelfbeeld. Anders blijf je jezelf saboteren en wordt het erg lastig om grip te krijgen op je leven met ADHD.

Tekening: Dit was een opdracht om mijn innerlijke criticus te tekenen. Klaar om vleugels te spreiden, maar toch af en toe nog aan de grond genageld.
...

Afgelopen weekend vierden we de verjaardag van mijn neefje. Het was een weekend vol met lessen.

Een les die ik in ieder geval heb geleerd is hoe ik toekomstige kinderfeestjes wel en niet ga doen😅 Begrijp me niet verkeerd.. Kinderen vind ik fantastisch. Maar zo’n kinderfeestje is nogal wat.

Naast de georganiseerde spelletjes, konden de kids geen genoeg krijgen van de stormbaan. Dus ik weet waarvoor ik zal gaan sparen😏 Geen strijd, geen winnen of verliezen, alleen maar plezier. En al het suiker wordt ook nog eens direct verbrand👌🏼

Al werd ik ook geraakt. Hoe jong kinderen zo verdrietig, boos en gefrustreerd kunnen worden als iets niet lukt, als het niet perfect is, als de ander beter is. Er wordt opgegeven. En weet je wat zo erg is? Dat kinderen altijd denken dat het hun schuld is, dat ze het niet kunnen, dat ze dom en minder zijn.

Dus tijdens het lego bouwen met mijn neefje gaf ik tips maar liet ik het hem zelf proberen. Hij mocht me om hulp vragen als het niet lukte. Ik leerde hem 3x is scheepsrecht, al was er zelfs een 4e x nodig. Ik maakte ook fouten en liet zien dat dat oké is. Ik heb hem met een spel laten winnen na een aantal x verliezen. Ook al is het even moeilijk, zoek naar oplossingen, vraag hulp, geef niet op want dan kom je er wel.

Veel te lang heb ik me minder gevoeld. Altijd konden anderen alles beter. Als ik me hoofd had laten hangen bij elk verlies, dan was ik nooit gekomen waar ik nu ben.

Dus ga voorbij de angst, wees niet bang om te verliezen. Begin te winnen in het leven en vier vooral je lessen en successen!🥳

Wat zijn lessen die jij graag aan je kids leert? Of heb jij nog goede tips voor kinderfeestjes? Hopelijk komen die ooit eens van pas…

Ik ben heel benieuwd! Let me know in de comments😁

#adhd #add #adhdbijvrouwen #adhdbijvolwassenen #adhdtherapie #attentiondeficitdisorder #adhdlife #neurodiversiteit #adhdvrouw #faalangst #laagzelfbeeld #onzekerheid #angst #angststoornis #volhoofd #stress #feestje #vieren #zelfreflectie #trots #doorzetten #rtt #lego #verliezen #winnen #doorgaan #succes #zelfliefde #positief #zelfbeeld
...

Achter de onrust schuilt vaak pijn.

In de aanloop naar het starten van mijn online praktijk en sinds de start, heb ik velen met een diagnose ADHD mogen spreken. De ene client heeft een fijne jeugd ervaren, de andere niet. En toch blijkt er steeds weer verdriet diep weggestopt te zitten. Elke keer wordt de volgende passage uit een boek van Dr. Gabor Maté weer bevestigd.

“ADD heeft veel te maken met pijn, aanwezig bij alle volwassenen en kinderen die naar mij toe zijn gekomen voor beoordeling. De diepe emotionele pijn die ze met zich meedragen wordt uitgezonden door de neergeslagen, afgewende ogen, de snelle, onderbroken stroom van spraak, de gespannen lichaamshoudingen, de tikkende voeten en zenuwachtige handen en door de nerveuze zelfspot.”

Tijdens een sessie rekenen we af met pijn en patronen uit het verleden..

Zodra de pijn wordt erkent en verwerkt, zijn al die ontstane patronen ooit gecreëerd om pijn te onderdrukken niet meer nodig. Er komt weer ruimte en rust..

“Ik merkte gelijk dat er een last van mijn schouders af viel na de sessie en merkte dat ik meer rust in mezelf had.”

“Na de sessie voelde ik me meteen lichter. Ik begreep alles beter. Voelde me minder gestresst.”

“Het gaat heel goed met me. Minder gehaast lijkt het wel en alsof ik alles wat meer op zn beloop laat (nu al. )”

“Ook de mensen om mij heen merkten op dat ik een stuk meer rust had en beter in mijn vel zat, ze zagen dat ik weer straalde.”

“Slaap beter, voel me energieker. De grapjes en zelfvertrouwen komen weer terug. Ik kan weer een normaal autoritje maken zonder paniekaanval. Ik kan beter opmerkingen incasseren en overzie het geheel.”

Wist je dat ‘altijd maar doorgaan’ de nr. 1 overlevingsmechanisme is? Wat voor patronen heb jij vroeger geleerd om je pijn en gevoelens te onderdrukken?

#adhd #add #adhdbijvrouwen #adhdbijvolwassenen #adhdtherapie #attentiondeficitdisorder #neurodiversiteit #adhdvrouw #faalangst #perfectionisme #laagzelfbeeld #onzekerheid #angst #angststoornis #volhoofd #stress #mentalhealth #hypnose #relax #rust #ontspannen #zelfreflectie #bewust #onbewust #rtt #rttworks #mentaalwelzijn #adhdtips #adhdhelp #zelfliefde
...

Gun jij het jezelf?

Reageer in de comments of stuur een DM 🤎

#adhd #add #adhdbijvrouwen #adhdbijvolwassenen #adhdtherapie #attentiondeficitdisorder #neurodiversiteit #adhdvrouw #faalangst #perfectionisme #laagzelfbeeld #onzekerheid #angst #angststoornis #volhoofd #stress #mentalhealth #hypnose #relax #rust #ontspannen #zelfreflectie #bewust #onbewust #rtt #rttworks #mentaalwelzijn #adhdtips #adhdhelp #zelfliefde
...

Waarom er bij ADHD een dopamine tekort is..

Velen denken dat trauma iets is wat je kan krijgen zodra je iets heftigs meemaakt, maar trauma is wat er in je gebeurd.

Misschien had je een gelukkige jeugd, maar heerste er het motto: niet zeuren, maar doorgaan!

Misschien moest je altijd alert zijn, omdat je ouder veel spanning meebracht en je wilde niet tot last zijn..

Voor een kind is dit onveilig. En wat nou als dit structureel het geval is?

Vandaag kreeg ik een vraag over dopamine. Bij ADHD is er vaak een dopamine tekort waarbij medicatie kan helpen. Hoe zit dit nou?

Stel je eens voor.. Jij groeit in de buik van je moeder en je moeder ervaart veel stress. Of je wordt geboren en er is veel spanning en onveiligheid in je omgeving.. Dan gaat je overlevingssysteem aan en je lijf produceert adrenaline en cortisol. Als het gevaar is geweken produceert het lichaam endorfines en dopamine om de balans weer te herstellen.

Maar wat als het gevaar niet wijkt? Je lichaam komt dan structureel dopamine tekort. En langdurige aanmaak van cortisol put het lichaam uit, dus heb je grote kans op een burn-out.

Zo zijn er veel vrouwen (met ADHD) die last hebben van ernstige klachten in hun cyclus. Dat kan dus komen als je hele hormoonhuishouding vanaf jongs af aan al zo op de hobbel is.

Daarom is het zo belangrijk om van zelfzorg je prioriteit te maken om zo je cortisol levels te verlagen en om je dopamine voorraad aan te vullen.

Luister naar je lichaam 🤎

#adhd #add #adhdbijvrouwen #adhdbijvolwassenen #adhdtherapie #attentiondeficitdisorder #adhdlife #neurodiversiteit #adhdvrouw #laagzelfbeeld #fybromyalgia #burnout #angst #pms #pmdd #volhoofd #stress #mentalhealthawareness #zelfreflectie #rtt #rttworks #fysiek #fysiekegezondheid #adhdtips #dopamine #adhdstruggles #trauma #zelfliefde #positief #zelfbeeld
...

Of men het huidige schoolsysteem vind passen bij kinderen met ADD/ADHD.

Een vraag die werd gesteld in een FB groep. Mijn antwoord wilde ik jullie niet onthouden:

Voor geen enkel kind is dit schoolsysteem wenselijk. Waar je vanaf dat je de deur binnenstapt moet presteren. Ieder kind is anders, leert en ontwikkelt op zijn eigen manier en tempo. Er zijn zoveel mooie vormen van intelligentie, waar ons schoolsysteem zich maar richt op 1: het IQ. Terwijl we in de maatschappij die diversiteit nodig hebben. Kinderen leren niet zichzelf te mogen zijn! In plaats daarvan gaan ze proberen te voldoen.

Het kind verliest zichzelf en zal zich anders voelen. Niet worden begrepen en misschien zelfs door docenten (en ouders) worden bestempeld als lui, ongemotiveerd of dom.

Daar waar de basis wordt gelegd voor je toekomst…

Zelf heb ik nauwelijks herinneringen aan de basisschool. Behalve dat ik toen al anderen en slimmer en knapper vond. Al zo jong vergeleek ik mezelf met anderen.

Daar ben ik gelukkig vanaf. Van welke patronen zou jij graag afwillen?

#adhd #add #adhdbijvrouwen #adhdbijvolwassenen #adhdtherapie #attentiondeficitdisorder #neurodiversiteit #adhdvrouw #faalangst #perfectionisme #laagzelfbeeld #onzekerheid #angst #angststoornis #volhoofd #stress #mentalhealth #hypnose #relax # ontspannen #zelfreflectie #bewust #onbewust #rtt #rttworks #mentaalwelzijn #adhdtips #adhdhelp #adhdstruggles #zelfliefde
...

Ben jij veel aan het piekeren?

En blijf je makkelijk in emoties hangen?

Als er vroeger geen aandacht was voor jouw gevoel, dan heb je niet geleerd met emoties om te gaan.
Dus heb je hier op latere leeftijd nog steeds last van.

En als er geen ruimte was voor je emoties, dan leer je die emoties weg te drukken.

Daarom is 'altijd maar doorgaan' de nr. 1 overlevingsmechanisme.

Natuurlijk zorgt dit voor onrust in je hoofd en in je lijf, want je emoties, gedachten en gevoelens kunnen geen kant op!

Een aantal kenmerken van ADHD:
- sneller overprikkeld
- grotere kans op angstige gedachten en gevoelens
- moeilijker in slaap kunnen vallen
- slecht kunnen ontspannen
- emotionele uitbarstingen

Kenmerken van ADHD?? Of gaat het om (niet) aangeleerd gedrag plus de gevolgen…

Welke kleine stap kan jij zetten om die onrust in jezelf te verminderen?

Laat je het weten in de comments? Heb je jezelf direct een mooi doel geformuleerd😌

#adhd #add #adhdbijvrouwen #adhdbijvolwassenen #adhdtherapie #attentiondeficitdisorder #adhdlife #neurodiversiteit #adhdvrouw #faalangst #laagzelfbeeld #onzekerheid #angst #angststoornis #volhoofd #stress #mentalhealth #mentalhealthawareness #zelfreflectie #bewust #onbewust #rtt #rttworks #adhdtips #adhdhelp #adhdstruggles #trauma #zelfliefde #positief #zelfbeeld
...

Chaos in je hoofd door ADHD?

Ik roep altijd hoe belangrijk het is te kijken naar wat er achter het gedrag zit. Zowel bij kinderen als bij jezelf. Net zo belangrijk is het om te kijken naar de signalen die je lichaam afgeven.

Als je jarenlang leeft met zoveel spanning door van alles en nog wat, dan gaat je lijf een keer op de rem trappen of op een andere manier laten zien dat er wat is.

Zo deed ik onlangs een sessie. En wat bleek? Al die onrust in haar hoofd, in haar lijf en in haar leven had een functie! Deze vrouw groeide op in een onveilige omgeving, ze miste geborgenheid, werd niet gezien en gehoord. De onrust hielp haar door te gaan, niet stil te staan bij de pijn.

En dan vraag ik me af.... Waarom kunnen zoveel ADHD-ers niet rustig zitten? Waarom worden ze dan juist onrustig en willen ze weer van alles doen?

Heb jij een diagnose ADHD? Ga dan eens bij jezelf na.. Hoe was het bij jou thuis en op school? Kon jij hier veilig opgroeien? Was er ruimte voor jouw emoties? Werd je gezien, gehoord en begrepen? Waren je ouders er om je te steunen?

Er zit vaak zoveel meer achter die chaos dan je denkt..

#adhd #add #adhdbijvrouwen #adhdbijvolwassenen #adhdtherapie #attentiondeficitdisorder #neurodiversiteit #adhdvrouw #faalangst #perfectionisme #laagzelfbeeld #onzekerheid #angst #angststoornis #volhoofd #stress #mentalhealth #onrust #relax #ontspannen #zelfreflectie #bewust #onbewust #rtt #rttworks #mentaalwelzijn #adhdtips #adhdhelp #adhdstruggles #chaos
...

This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.